Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms kräft- & tomatströmming

Publicerat torsdag 29 november 2007 kl 13.16

Underbar på en skiva rågbröd med finhackad rödlök, plus öl och brännvin. Kan göras dagen före och ätas varm eller kall.

4 port

16-20 strömmingsflundror
1 dl tomatpuré
2 dl ansjovisspad
1 rågad tsk stött dillfrö
1 knippa dill, finskuren
2-3 msk smält smör
salt och nymalen peppar efter smak
a nypa strösocker
smör till formen

Sätt ugnen på 180-200 grader. Putsa strömmingen och klipp bort ryggfenan. Blanda övriga ingredienser till en sås. Lägg strömmingen i såsen och blanda väl, så att alla flundrorna kan ta åt sig smaken ordentligt. Smörj en ugnsfast form. Rulla strömmingen med skinnsidan utåt och lägg tätt i formen. Häll över såsen. Grädda i ugn i 20-25 minuter till vacker färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".