Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citronströmming

Publicerat torsdag 29 november 2007 kl 13.36

En mycket mager rätt med frisk smak.

250 g strömmingsflundror

Ättikslag:
5 dl vatten 
1 nypa salt
1 nypa strösocker
saften av ½ citron
2 msk 12 % ättika

Marinad:
1 dl olivolja
saften av en halv citron
1 krm salt
rejält med nymalen peppar
3 msk strösocker
1 knippa dill, finskuren
1 finhackad rödlök

Blanda alla ingredienserna till ättikslagen. Flå och putsa strömmingen. Lägg den i lagen. Låt stå i kylskåp över natten. Rör om ett par gånger så att lagen kommer åt överallt. Ta upp och torka av strömmingen. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Vänd försiktigt ner strömmingen och rör om så att lagen kommer åt överallt. Låt gärna strömmingen stå och dra i kylskåp ytterligare ett dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".