Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

En redi Kronobergare

Publicerat fredag 30 november 2007 kl 14.37

Snapsrecept.

1 tsk angelicarot (kan köpas på Apoteket)
3 tsk kummin
1 tsk fänkål
1 tsk anis
3 tsk torkade enbär som du krossar i en mortel
20 cl Brännvin special ur en helflaska

1. Häll alltsammans på en burk och låt stå under en vecka. Skaka dagligen.
2. Filtrera vätskan från kryddorna
3. Låt stå under två veckor absolut stilla så att bottensatsen sätter sig. Häll av försiktigt så att grumset blir kvar i burken.
4. Häll tillbaka på flaskan med de återstående 55 centilitrarna.
5. Lagra (om det är möjligt).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".