Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms inlagda röding

Publicerat tisdag 4 december 2007 kl 15.14

4 port

4 rödingfiléer, (ca 600-800 g)
2 msk salt
2 msk strösocker

Lag:
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 skivade rödlökar
4 lagerblad
½ msk hela kryddpepparkorn
½ msk hela kryddnejlikor
klippt dill
några dillfrön

Ta bort pinnbenen noga med pincett. Strö salt och socker över filéerna, lägg i plastfolie och låt ligga ett dygn i kylskåpet. Skölj filéerna i kallt vatten. Skär i 1½ cm breda bitar. Blanda alla ingredienser till lagen. Häll lagen över fisken. Låt dra ett dygn i kylskåp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".