Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms "Mamma Sivs sill"

Publicerat tisdag 4 december 2007 kl 15.15

4 urvattnade sillfiléer
1 skivad rödlök
1 tsk hela kryddpepparkorn till garnering
1 tsk hela kryddnejlikor till garnering

Lag:
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 skivade rödlökar
4 lagerblad
1 msk hela kryddpepparkorn 1 msk hela kryddnejlikor

Koka hastigt upp lagen. Låt den svalna och sedan kallna i kylskåp, gärna över natten. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra. Lägg sillfiléerna i lagen och låt stå och dra ett dygn i kylskåp. Skär upp sillen i fina bitar och lägg på serveringsfat. Garnera med skivad rödlök, kryddpeppar och kryddnejlikor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".