Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms ansjovistoast

Publicerat tisdag 4 december 2007 kl 15.16

Sveriges bästa cocktailtilltugg. Lysande till mumma, lysande också till Dry Martini.

Skär bort kanterna på brödet. Blanda rödlök, ketchup och ansjovis och krydda med salt och peppar. Bred blandningen på skivorna. Dela skivorna tvärs över i trianglar och lägg ihop dem två och två med blandningen emellan. Stek gyllenbruna i smör på båda sidor.

20 st.

20 st. ½ cm tunna skivor vitt bröd
½ finhackad rödlök
1 tsk tomatketchup
10 ansjovisfiléer av skarpsill, hackade
lite salt och nymalen vitpeppar efter smak
smör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".