Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms mumma

Publicerat tisdag 4 december 2007 kl 15.17

Blanda alla ingredienser till essensen och rör om. Låt essensen stå kallt över natten. Vid servering av 1 liter mumma: Ta 5 dl av essensen. Fyll på till 1 liter med färsköl eller julöl, allt efter smak och hur mörk och fyllig du önskar din mumma, Toppa med en skvätt Sprite för att få en fruktig touch. Det går också att blanda mumman direkt vid serveringen. Mängden Sprite varieras självklart efter smak.

Essens till 2 liter:
8 cl madeira
8 cl gin
33 cl porter
33 cl julöl
33 cl julmust

Till servering av 1 liter:
5 dl essens
5 dl färsköl eller julöl
Sprite efter smak

I snapsglaset till nattpytten:
1. Gammel Norrlands
2.O.P. Andersson
3. Kronobergare, gärna två

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".