Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms Griljerad fläsksida

Publicerat torsdag 6 december 2007 kl 11.14

I Meny vecka 49 2007

Ett bra alternativ till vanliga revbensspjäll på julbordet. Vi har i det här receptet använt lättrimmad fläsksida men det går också bra med färsk eller lättrökt.

10 port

2 kg benfri lättrimmad fläsksida                    
10 torkade aprikoser 
10 urkärnade katrinplommon
10 bitar syltad ingefära                                 
10 äppelklyftor 

Glasering:
100 g torkade aprikoser                             
100 g kärnfria katrinplommon     
100 g äppelklyftor
100 g syltad ingefära                                       
1 dl sweet chilisås
salt ock nymalen vitpeppar efter smak
2 msk soja (Kikkomans)

Sätt ugnen på 225º. Snitta upp fläsksidan från sidan ganska djupt på tre ställen. Späcka med aprikoser, katrinplommon, äppleklyftor och ingefära. Stek på galler i ugn i 40 minuter. Gör under tiden glaseringen. Mixa aprikoser, katrinplommon, ingefära, äppelklyftor och chilisås tillsammans med lite vatten så att det täcker i mixern. Salta, peppra och blanda i sojan. Bred hälften av glaseringen på ena sidan av fläsket. Lägg det på galler i ugnen med den glaserade sidan upp. Griljera till vacker färg i cirka 15 minuter. Vänd och gör likadant med andra sidan.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".