Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerström Björnbärs- och apelsinkompott

Publicerat fredag 7 december 2007 kl 14.58

200 g strösocker
3 dl färskpressa apelsinjuice
300 g björnbär

Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Tillsätt apelsinjuice. Koka ytterligare 5 minuter. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna.

Dadlar i kanel och portvin

3 dl sockerlag*
1 kanelstång
6 cl (4 msk) rött portvin
500 g strimlade dadlar

Blanda sockerlag, kanelstång och portvin. Koka upp och tillsätt dadlar och låt koka i 5 minuter på svag värme. Låt kallna.

Fikonkompott

6 cl (4 msk) cognac
250 g fikon i klyftor

Koka upp sockerlag och cognac. När blandningen börjar koka, lägg i fikon och koka i 2-3 minuter på svag värme. Låt kallna.

Körsbärskompott

2 dl sockerlag*
1 dl vatten
2 msk lag från syltad ingefära
3 bitar syltad ingefära, hackade
saften av 1 limefrukt
500 g körsbär

Koka upp sockerlag, vatten, ingefärslag, hackad ingefära och limesaft. När blandningen börjar koka, lägg i körsbär och koka i två minuter på svag värme. Låt kallna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".