Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Saffranspannkaka

Publicerat måndag 10 december 2007 kl 11.37

I Meny vecka 50 2007

God (och härligt vacker!) gotländsk traditionell dessert – inte bara när det är jul…
För 6-8 portioner behövs en sats risgrynsgröt. Stöt 1 paket (½ g) saffran i mortel med 1 sockerbit. Blanda ner detta + 7 dl mjölk (eller 6 dl mjölk + 1 dl grädde) i varm eller kall gröt, sedan 4 ägg (ett i sänder), ca ½ dl socker och 75 g skållad hackad mandel. Häll smeten i smord låg och vid form. Grädda i 200º ugnsvärme i 35-40 minuter. Servera med sylt eller bär och eventuellt lite vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".