Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grov Halloumimacka med röd linshummus

Publicerat torsdag 3 januari 2008 kl 10.30

4 grova baguetter
1 pkt halloumiost
2 tomater
1 rödlök
1 gul paprika
1 ask ärtskott
1 ask groddar
blandad sallad

Linshummus:
3 dl kokta röda linser
½ röd chili
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
1 lime (saft och zestskal)
1½ dl olivolja
 
Koka linserna enligt receptet på förpackningen. Skala och finhacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran på ett rivjärn samt zesta limen. Mixa linserna med kryddorna och tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka upp med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 C. Skölj och skär upp grönsakerna och skiva halloumin. Rosta bröden i ugnen några minuter så de blir varma och frasiga. Stek halloumin i lite olja i en het panna ca 30 sekunder på var sida. Den behöver bara få en gyllene och fin yta. Bred sedan linshummusen som ett gott lager på båda sidorna av brödet. Arrangera smörgåsen på en tallrik med lite blandad sallad i botten. Varva sedan med tomat, paprika, rödlök och halloumin. Toppa med ärtskott och groddar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".