Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fisk- och skaldjurstatar med löjrom

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 11.08

I Meny vecka 52 2007

6-8 port

100 g kallrökt lax
100 g skalade kräftstjärtar
100 g skalade räkor
1½ dl kesella eller crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk skuren gräslök
2 msk hackad dill
2 tsk svensk stark senap
1 msk citronsaft + ev. lite rivet skal

Skär laxen i fina tärningar och hacka både räkorna och kräftstjärtarna. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och nymalen peppar. Skeda upp i portionsglas och toppa med löjrom samt lite dill eller gräslök. Skär fullkornsbaguetter i tunna skivor, droppa på lite rapsolja och sätt in i ugnen på 200° (gärna med bakplåtspapper i botten) ca 1-2 minuter tills de känns krispiga. Ta ut och låt kallna. Lägg en skiva på varje glas eller servera röran på brödet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".