Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lufttorkad skinka med färskost, dadlar och fikon

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 11.11

I Meny vecka 52 2007

6-8 port

8 skivor lufttorkad skinka typ Parmaskinka eller lyxiga Pata Negra
1 burk naturell färskost
3 färska dadlar
2-3 torkade fikon
4 msk grovhackade rostade hasselnötter eller mandlar
salt och nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
ev. några msk glögg

Vispa färskosten luftig, gärna med elvispen. Salta, peppra och smaksätt med lite glögg eller konjak om så önskas. Skär fikonen och dadlarna i mindre tärningar och rör ner i osten tillsammans med de rostade nötterna och persiljan. Lägg en klick av oströran på varje skinkskiva och vik ihop till ett paket. Obs. Blanda gärna lite riven ädelost i röran, det blir pikant!


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".