Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skolköksregler (skolköksvisan)

Publicerat onsdag 27 februari 2008 kl 10.59

I Meny vecka 9 2008

Var ren om dina händer. Håll allt omkring dig rent.
Se till att du använder allt till vad det är menat.
Var flitig, sparsam, punktlig, ordentlig, rask i allt.
Varmt vatten låt ej fattas, ej heller vatten kallt.
Förrän du koka börjar, hav klart allt tillbehör.
Salt, socker, mjöl m.m. med sked du taga bör,
och ej med egna nypan, som mycket annat rör.
Du alltid ock med grytlapp vart kokkärl fatta må.
Låt aldrig något kokkärl tomt kvar på spisen stå.
Och spiller du på spisen, så skynda dig strö salt,
Men spiller du på golvet, upptorka genast allt.
Lägg upp vad du har lagat så fint du kan och nätt.
Och på sin plats tillbaka var sak begagnad sätt!
  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".