Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Laxcarpaccio med prästost, äpple och rapsolja

Publicerat torsdag 28 februari 2008 kl 10.05

I Meny 2008

Laxcarpaccio:
400 g laxfilé, putsad
2 svenska äpplen
1 skiva formfranska
½ ask ärtskott
½ paket ruccola
50 g prästost
4 msk valnötter
½ citron
1 msk rapsolja

Garnering:
3 krm svartpeppar
½ tsk flingsalt

Frys laxen, låt tina och skär upp i skivor. Skär äpplet i tärningar. Skär formfranskan i tärningar och rosta med 2 tsk olivolja i ugnen ca 6 minuter tills dom är gyllenbruna. Blanda ärtskott med ruccola. Plocka osten i mindre bitar. Grovhacka valnötterna. Dela citronen i 4 klyftor. Lägg upp på tallrikar. Lägg på övriga ingredienser och garnera med svartpeppar och flingsalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".