Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Varm choladfondant (glutenfritt)

Publicerat torsdag 28 februari 2008 kl 11.10

I Meny vecka 9 2008

300 g mörk choklad ca 70 %
200 g smör
2 ägg
4 äggulor
60 g strösocker
1 msk maizenamjöl

Smält choklad och smör tillsammans, låt svalna något. Vispa ägg, äggulor och socker tjockt. Vispa ner den avsvalnade chokladsmeten, vispa samtidigt ner maizenamjölet. Du behöver inte vara varsam –tvärtom - vispa ordentligt, med snabba drag. Tag fram portionsformar på ca 1 dl, smörja dem väl och spritsa ner chokladsmeten. Grädda på 175° i ca 4 minuter. Ta ut och låt dem svalna. Servera fondanterna rumstempererade, aldrig kalla. Man kan mikra dem om de kommer direkt från kylskåpet, men bara 30 sekunder. Man kan även lägga en liten kula tryffel i mitten på fondanten, då blir den havande! Ta vit eller mörk chokladtryffel (se rec.) och rulla små kulor, frus ner dem och lägg dem sedan i mitten på fondanten. Gör så här, fyll upp portionsformarna till hälften med fondantsmet. Placera 1 kula frusen chokladtryffel i mitten och avsluta med fondantsmet. Grädda som ovan, ev. ½-1 minut längre. Det här blir supergott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".