Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chokladganache (mörk tryffelsmet)

Publicerat torsdag 28 februari 2008 kl 11.11

I Meny vecka 9 2008

100 g mörk choklad 70 %
1 dl vispgrädde
1 bit hel äkta kanel (Sri Lanka)
10 g smör
1 msk romaroma efter eget val

Smält choklad och vispgrädde tillsammans med kanelen på svag värme.
Dra av och låt kanelen dra en liten stund. Plocka sedan upp kanelen och vispa ner smöret och romaroma. (Chokladen får inte svalna helt innan smöret går ner!) Ställ den färdiga tryffelsmeten i kylen för att stelna. Rulla sedan runda små tryfflar och frys ner dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".