Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Örtmuffins med fetaostfyllning

Publicerat torsdag 6 mars 2008 kl 11.36

I Meny vecka 10 2008

1 kruka basilika
3 kvistar oregano
1-2 msk hackad
3 kvistar timjan
1-2 msk hackad
5 torkade tomater i olja
1 stänk sambal olek
150 g krämig fetaost eller getost (bredbar)
eller färskost med örter
salt och peppar
50 g färsk riven parmesanost
170 g vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk  honung
75 g smör (rumsvarmt)
2 ägg
2½ dl filmjölk

Låt tomaterna rinna av och tärna de sedan fint. Repa av bladen på de färska örterna och hacka de fint. Blanda ihop den krämiga feta- el. getosten med 1/3 del av de hackade örterna samt tomattärningarna, den rivna vitlöken och sambal olek. Blanda ihop parmesanosten med vetemjölet, bakpulver, bikarbonat och salt, blanda det väl. Vispa äggen med det mycket mjuka smöret skummigt, tillsätt honung och filmjölken, de resterande örterna och sist mjölblandningen, blanda ihop till en deg.
Smöra muffinsformar väl och fyll i till hälften med degen, lägg 1 tsk av färskostblandningen i mitten och täck med deg igen. Sätt in formarna i 175° förvärmd ugn i ca 25 minuter. Ta ut och låt dem svalna i ca 10 minuter innan de ska serveras. Muffinsen smakar bäst varma med en god bladsallad till, dekorera dem gärna med några svarta oliver. De kan bakas i förväg och värmas sedan igen några minuter i 175°.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".