Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pasta med rosésallad, apelsiner, oliver och stekt rosmarin

Publicerat torsdag 6 mars 2008 kl 11.39

I Meny vecka 10 2008

300 g rosésallad (radicchio)
2 blodapelsiner
1 kruka rosmarin
1 paket breda spagetti (Linguine)
½-1 msk honung
2 msk olivolja
2 msk smör
1½-2 dl grönsaksbuljong
1½ dl skivade eller halverade svarta oliver (Kalamata)
4 msk kapris
salt och nymalen svartpeppar

Koka Linguinepastan efter anvisningarna på paketet. Skär bort skalet på blodapelsinerna och skär sedan ut filéerna mellan de sega hinnorna, fånga upp saften. Kvarta rosésalladen och stek den i 1 msk smör blandad med olivolja. Tillsätt honungen och 2 små kvistar rosmarin när det har blivit lite färg på dem. Stek vidare en liten stund till, så det karamelliserar en aning. Häll på grönsaksbuljongen och den sparade blodapelsinsaften, låt det koka upp och tillsätt sedan oliverna, kapris, apelsinfiléerna  och resterande smör i små klickar. Rör om och smaka av med salt och rejäla varv på pepparkvarnen. Blanda ner den kokta pastan eller servera såsen vid sidan om. Stek gärna några kvistar rosmarin i smör och servera till pastan. Här passar flagad parmesan då gärna en fin Recchiano eller även en tuff hård får- eller getost, även en mögelost går bra. Här passar båda stekta skaldjur, fisk eller mycket gärna knaperstekt ankbröst!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".