Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lökvinägrett

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.33

2 schalottenlökar
½ röd lök
2 salladslökar
½ bunt gräslök
1 vitlöksklyfta (fint riven)
1 dl vit balsamvinäger
1 tsk salt
1½-2 tsk strösocker
nymalen vitpeppar
1 stänk Tabasco (efter tycke)
2 dl fin men ej bitter vergine olivolja
2 msk hackad timjan gärna flera sorter om du har

Skala och finhacka rödlök, schalottenlök och salladslök. Lägg ner i en skål och strö först i saltet, rör om, fortsätt med vitlöken, sockret, vitpeppar och sist Tabasco. Blanda ihop och rör slutligen ner oljan lite undan för undan. Smaka av, det ska vara en bra sälta och sockret ska ha gjort dressingen mjuk och inte så vinägerstickig. Skulle den fortfarande sticka till, så tillsätt gärna lite mera socker, det beror mycket på vinägerns beskaffenhet. Avsluta med den hackade timjan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".