Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Exotisk salladsdressing

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.37

5 msk ris- eller vittvinsvinäger
3 msk asiatisk chilisås
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rivet limeskal (gärna kaffirlime om det finns)
3 kaffirlimeblad
1 citrongräs
1 knivsudd sambal olek
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
5 msk solrosolja
½ tsk salt
2 msk hackad sweet basilika (asiatisk basilika)
ev. ½ msk hackad färsk koriander (om man tycker om)

Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör tills det är finfördelat. Låt stå och dra någon timma och sila sedan av igenom en finmaskig sil. Passar till alla asiatiska sallader även wokade nudelsallader med jätteräkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".