Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vinägerdressing

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.38

1 tsk salt
½ -1 tsk socker
1 krm malen vitpeppar
1 dl vinäger
1 tsk fransk senap
2 dl olja (gärna oliv- och rapsolja blandad)
2 msk hackad lök
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad estragon

Rör ihop alla ingredienser utom oljan. Rör tills sockret och saltet har smält. Vispa slutligen ner oljan i en tunn stråle. Kör gärna igenom dressingen med mixerstaven, då blir den härlig homogen och krämig. Den här dressingen passar till det mesta, byt gärna ut dragon mot andra örter som basilika, persilja, dill, oregano eller gräslök.
Till fisk, skaldjur och ljust kött tillsätter man 2 hackade hårt kokta ägg och 2 mosade sardeller.
Till kött tillsätter man hackade kapris och finhackad schalottenlök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".