Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tysk gräddressing

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.39

1 dl grädde (eller gräddfil)
2-3 msk citronsaft
½ msk rivet citronskal
salt och nymalen vitpeppar
en nypa socker
2 msk hackad färsk körvel
1 tsk hackad fransk dragon

Rör ihop till en krämig dressing. Den här dressingen passar till alla bladsallader och gärna till strimlad och lätt saltat rättika, rädisa och gurka samt kokta ägg. Den här dressingen går att förändra med olika smaktillsatser t.ex. mögelost, senap, pepparrot, flera sorters örter, gräslök, sherry med hackad mandel och apelsinskal.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".