Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tomat- och olivvinägrett

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.40

2 tomater (skållade och urkärnade)
1-2 msk passerade tomater (typ tomatbas till pasta)
1 liten gul lök + 2 rivna vitlöksklyftor
2 msk hackade svarta Kalamataoliver
1-2 msk hackad basilika
3 msk vitvinsvinäger
6 msk olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 tsk strösocker

Skär tomatköttet och löken i fina små tärningar. Blanda det hackade med tomatbas, oliverna, vitlök, persiljan, basilikan och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker samt gärna lite Sambal Olek. Rör slutligen ner olivoljan. Den här tomatdressingen passar mycket bra till både pastasallader och gärna till en grillad fisk eller laxtartar samt tonfisk och inte minst skaldjur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".