Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Honungsdressing

Publicerat onsdag 23 april 2008 kl 16.43

1 apelsin, saft från hela och rivet skal från halva
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 stänk chilipasta eller ½ hackad spansk peppar
1 tsk hackad färsk rosmarin eller ½ finstött torkad
1 riven vitlöksklyfta
salt
1 dl olivolja
1 dl hackade, rostade hasselnötter

Blanda ihop alla ingredienser utom oljan samt de rostade hasselnötterna och lägg ner i matberedare, kör igång och tillsätt oljan i en jämn stråle. Smaka av och se till, att saltet räcker till, tänk på att 1 msk av dressingen oftast räcker för en hel tallrik med sallad, så salta på annars smakar dressingen bara surt och oljigt. Honungen ger en fin balans i sammanhanget!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".