Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nässlor och värmande soppa

Publicerat onsdag 30 april 2008 kl 10.05

        
Matjessillcocktail
4 port

2-3 matjesfiléer
4 hårdkokta ägg
1 syrligt äpple
1 rödlök
gräslök
dill
ca 3 msk riven pepparrot
3 msk majonnäs
2 msk chilisås
saft av en halv citron
salt och peppar.

Garnityr:
2 skivor mjukt tunnbröd

Hacka äggen och tärna äpplet. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt, skär gräslök och dill fint. Vänd ihop allt i en skål och rör ner en rivna pepparroten. Spara gärna några äppleskivor och rödlök till garnering. Blanda majonnäs, citronsaft och chilisås och ringla över. Vänd några tag och ställ åt sidan. Stek tunnbrödet tills det får färg. Salta en aning. Fördela cocktailen i glas. Stick ned brödtrekanterna och garnera med oststavarna, rödlöken, äppelskivorna, ärtskotten och dillkvistarna. Servera med ett mörkt öl och en OP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".