Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarberkompott med kanelsmulor

Publicerat onsdag 30 april 2008 kl 10.13


4 port
Kompott:
300 gr tunna späda rabarber
½ dl socker
2 msk vatten
Smulor:
75 g osaltat smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl strösocker
1 tsk malen kanel

Skala och hacka rabarbern i centimeterstora bitar. Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Lägg i hälften av rabarbern och sjud i ca 5 minuter under omröring. Tillsätt sedan resten av rabarbern och sjud i ytterligare några minuter. Låt kompotten svalna. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna. Strö ut smulorna på en plåt och grädda i ugnen i 190 gr i ca tio minuter. Lägg kompotten i portionsglas och strö rikligt med kanelsmulor över. Ett glas portvin är gott till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".