Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Matfrågan vecka 18 2008

Publicerat onsdag 30 april 2008 kl 10.39

Vem är författaren?

Jag hör ofta människor säga att det är så tråkigt att laga mat till sig själv och att äta ensam, i helvete heller, säger jag, det är underbart, man kan prova på nya rätter och kombinationer med risk för att misslyckas men också ibland få in fullträffar, som förra hösten när jag köpte en hel låda med olika kålsorter på Kosters trädgårdar, bland annat, svartkål som jag hastigt stekte med vitlök, hällde på en liten skvätt grädde, ibland inte, och så in i ugnen, medan jag stekte vitling, kolja eller torsk eller någon annan fisk jag hade fått levererad med Kosterbåten från Laholmens fisk inne i norra hamnen i Strömstad. Fiskaffären på Koster – Kosters rökeri – är tyvärr bara öppen under sommarhalvåret, men det fungerar utmärkt att ringa in till Strömstad och beställa fisk och skaldjur, man tar det som finns inne, pinfärsk makrill är ett måste, torkrygg, räkor, kräftor, vitling, musslor, lubb, kolja med mera. Min beställning levereras till Kosterbåten som avgår precis utanför affären och jag möter upp på flakmoppe vid Långegärde brygga och betalar till båtsmannen.  

Rätt svar förra veckan:
Mitch Albom

Vinnare:
Kerstin Ravheden, Ystad
Eva Åsell, Växjö
Staffan Karlsson, Stugun
Marit Jansson, Härnösand

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 7 maj.       
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".