Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ankterrin

Publicerat måndag 24 mars 2003 kl 14.51
Meny 2002-01-17: Recept från Maria Boström på Svenska Ambassaden i Bryssel
1½ (ca 750 g ) anklever 4 confit kokta anklår (finns att köpa i välsorterade butiker) 2 msk vit tryffel olja salt, peppar Låt anklåren vara kvar i vakuumförpackningen. Lägg dem i en skål med hett vatten. Det är lättare att ta bort köttet från benet om de är lite varma. Ta upp dem efter 10 min och öppna påsen, häll bort fettet och ta bort skinnet. Plocka av allt kött från benen och dela det i små bitar. Skär 200 g av anklevern i centimeterstora kuber och ställ i kyl. Lägg resten av levern i en skål och värm den i en mikrovågsugn 1 min på medeleffekt. Dela på levern och ta bort alla små senor och trådar. Passera sedan levern genom en sil, lite i taget, med hjälp av en slickepott. Vänd ner tryffel oljan, salt och peppar och smaka! Vänd sen i confiten och kuberna. Plasta en terrinform och lägg i smeten, slå terrinen i bordet så att luftbubblorna i smeten försvinner. Plasta och ställ i kyl, minst 6 timmar. Terrinen räcker till ca 18 port. Till servering: Färska röda fikon, en liten blandsallad med en vinägrett på balsamvinäger, mild olivolja, salt och peppar, rostad brioche eller vitt bröd.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.