Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Frittata på julens rester

Publicerat tisdag 7 januari 2003 kl 15.28
I Meny vecka 1 2003. Januari månads Gästkockar: Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg:
8 ägg 1 gul lök, hackad ½ t chili, hackad 1 msk olja eller smör svamp, ex. champinjoner julens rester t.ex. julskinka, kalkon, revbensspjäll, någon god rökt korv, skärs i mindre tärningar Fräs i varm panna med fettet löken & chili tills löken blir mjuk, tillsätt sedan "julresterna" och låt fräsa så att allt blandar sig väl. Tillsätt dom uppvispade äggen smaksatta med salt och peppar. Grädda på svag värme på spisen eller ännu hellre i ugnen på ca 100º tills frittatan har stannat. Kan med fördel göras dagen före. Förvaras i kyl och skärs i snygga "tårtbitar" och värms försiktigt i ugn eller mikro. Sallad: ruccolasallad 1 dl Pickles 1 klyfta vitlök 1 dl crème fraiche ½ dl yoghurt 1 knippa persilja och lite färsk körvel Mixa pickles, vitlök, persiljebladen, och den plockade körveln. Tillsätt crème fraiche och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål, vänd ner ruccolan och blanda ordentligt. Lägg upp som en boll på frittatan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.