Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Wallenbergare på älgkalv

Publicerat tisdag 7 januari 2003 kl 15.31
I Meny vecka 1 2003. Januari månads Gästkockar: Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg:
500 g älgkalvfärs 3 äggulor 2½ dl vispgrädde 1 kryddmått mald vitpeppar 1 tsk salt 2 skivor dygns gammalt formbröd (kantat) 50 g smör Blanda färsen med saltet i matberedare eller med elvisp. Tillsätt äggulorna en och en och sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn, sikta det fint rivna brödet på ett smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet sikta bröd över. Stek biffarna i det gyllenbruna smöret på medelvärme, vänd och stek på andra sidan. Du kan med fördel låta biffarna eftersteka i ugnen. Serveras med potatispuré och lingon.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.