Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Wallenbergare på älgkalv

Publicerat tisdag 7 januari 2003 kl 15.31
I Meny vecka 1 2003. Januari månads Gästkockar: Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg:
500 g älgkalvfärs 3 äggulor 2½ dl vispgrädde 1 kryddmått mald vitpeppar 1 tsk salt 2 skivor dygns gammalt formbröd (kantat) 50 g smör Blanda färsen med saltet i matberedare eller med elvisp. Tillsätt äggulorna en och en och sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn, sikta det fint rivna brödet på ett smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet sikta bröd över. Stek biffarna i det gyllenbruna smöret på medelvärme, vänd och stek på andra sidan. Du kan med fördel låta biffarna eftersteka i ugnen. Serveras med potatispuré och lingon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".