Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lammfärsbullar med jordnötter och koriander

Publicerat tisdag 14 januari 2003 kl 15.43
I Meny vecka 3 2003. Karin Franssons färsrätter:
1 kg lammfärs 3 ägg 1 röd lök, finhackad 4 vitlöksklyftor ½ msk malen koriander 1-2 msk hackad färsk koriander eller persilja 80 g jordnötter (hackade) 150 g matlagningsyoghurt salt och peppar 1 limefrukt, rivet skal 3 skivor formfranska 1-2 dl mjölk Kantskär brödet, tärna det och blötlägg i mjölken. Blanda ihop lammfärsen med den hackade löken, pressad vitlök, ägg, hackade jordnötter, limeskal, malen och färsk koriander. Krama ur franskbrödet och tillsätt till färsen, rör slutligen ner yoghurten, salt och peppar, blanda ihop till en smidig färs. Forma färsen till bullar och stek dem i olja ca 5-8 minuter på varje sida, på medelstark värme. Servera gärna en tandooriyoghurt med lime och knapriga potatisar till, eller varma tortillabröd. Tandooriyoghurt: 1 burk matlagningsyoghurt 2 msk lättmajonnäs 1-2 tsk tandoorikryddor, finns som pasta 1 msk färsk riven ingefära 1-2 pressade vitlöksklyftor saft från 1 limefrukt salt och peppar samt 1 nypa socker Rör ihop alla ingredienser.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.