Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Isterbandsparisare med äppeltzatziki

Publicerat tisdag 14 januari 2003 kl 15.47

Ta avstamp i isterband men sväng höger vid lite tzatziki.

I Meny vecka 3 2003.

Du behöver:

2 isterband
1 dl hackade rödbetor
½ hackad rödlök
1 msk hackade kapris
1-2 msk hackad persilja
2  stora eller 3 små ägg
nymalen svartpeppar

4 skivor lantbröd

Dra av skinnet på isterbanden, hacka eller mosa dem, rör ihop med resten av ingredienserna, det blir en färsliknande konsistens.

Bred röran på lantbrödsskivorna, tryck fast ordentligt.

Ta fram en stekpanna och hetta upp lite smör eller margarin däri. Stek brödet först med färssidan neråt på medelstark värme i ca 2-3 minuter. Vänd om och stek den andra sidan i ca 1-2 minuter. Se upp, det bränner lätt!!

Lyft upp mackan och servera med äppeltsatsiki och gärna stekt svamp och rejält med nymalen svartpeppar över.

En god öl och jag lovar, fredagskvällen är säkrad!!!!

Äppeltzatziki:
3 krispiga äpplen
1 kruka ruccolasallad
1 msk färsk riven pepparrot
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk pressad citronsaft
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk lättmajonnäs

Strimla äpplena, de behöver inte skalas, droppa över citronsaften. Hacka ruccolasalladen. Rör ihop matlagningsyoghurten med lätt-majonnäsen och pressa ner vitlöken. Salta och peppra och tillsätt pepparroten, smaka ev. av med lite socker. Rör sist ner äpplena och ruccolan utan lök.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.