Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gorgonzola o päronspäckad köttfärsrulle i filodeg

Publicerat tisdag 14 januari 2003 kl 15.48
I Meny vecka 3 2003. Karin Franssons färsrätter:
1 sats grunddeg för köttfärs 150 g gorgonzolaost 3 päron 1 gul lök + 2 vitlöksklyftor 60 g pinjenötter 1 krm stött rosmarin 1-2 msk balsamvinäger 3 blad filodeg Skala och hacka den gula löken. Skala päronen, kärna ur och skär dem i lite grövre tärningar. Fräs hacket i lite olivolja, tillsätt hackad vitlök och stött rosmarin, droppa över 1-2 msk balsamvinäger och låt den dunsta in i fräset. Drar av och låt kallna. Rosta pinjenötterna i en torr panna, låt kallna. Skär gorgonzolan i ca 1-2 cm stora tärningar. Lägg plastfolie på köksbänken. Lägg på grundfärsen och kavla ut till en rektangulär platta. Fördela lök- och päronfräset, gorgonzolatärningarna och pinjenötterna över plattan. Rulla upp med hjälp av plastfoliet. Linda in rullen i filodeg och placera den på ett smort ugnssäkert fat. Pensla rullen med smält smör och grädda i 200° i ca 40-40 minuter. Pensla gärna med smält smör under gräddningstiden. Täck ev. av med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Servera med portvin- eller rödvinssås samt fräst spenat eller broccoli. Det går även att steka rullen som den är utan filodeg. Täck då gärna rullen med bacon.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.