Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fyllt bröd

Publicerat tisdag 28 januari 2003 kl 15.55
I Meny vecka 5 2003
5 dl vatten eller mjölk 50 g jäst ½ dl inläggningsolja från tomaterna 2 tsk salt 2 tsk honung ca 12-14 dl vetemjöl special Fyllning: 8 grovhackade soltorkade tomater eller paprika i olja 4 grovhackade vitlöksklyftor i olja 6 svarta grovhackade oliver ev. lite kryddkrönt som basilika, ruccola eller persilja Pensling: vatten grovt salt ugn:250/200° Värm vätskan till ca 37° (fingervärme) och rör ut den smulade jästen i den. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Täck över och jäs ca 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den väl och dela i 2 bitar. Kavla ut bitarna till ca 1 cm tunn kaka. Strö över oliverna, vitlöken, tomaterna och ev. det kryddgröna. Rulla ihop och forma rullen till en giffel, tryck ihop ändarna. Låt rullen jäsa på bakpappersklädd plåt i ca 30 minuter, den ska kännas pösig, när den är färdigjäst. Sätt in i ugn på 250° i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen, sänk till 200° och grädda vidare ca 20 minuter till.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.