Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lökfisk med dillfrö och smak av apelsin

Publicerat tisdag 28 januari 2003 kl 15.57
I Meny vecka 05 2003
600-800 gr fiskfilé typ torsk, eller 2 fiskblock 1 röd paprika 1 stor gul lök 5 dl fisk eller hönsbuljong 2 msk torr sherry eller vittvin 1 msk grovkornig senap 0.5-1 msk apelsinmarmelad 1 tsk finstötta dillfrö eller fänkålsfrö nymalen vitpeppar 1 krm torkad dragon 2 msk creme fraiche lite färsk dill Skär fisken i lite grövre kuber. Salta och peppra lite lätt. Skala och dela löken, skär i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Tag fram en gryta och värm lite olja eller smör däri. Fräs paprika och lök i ca 2-3 minuter, tillsätt dillfrö och dragon, apelsinmarmelad samt hälften av senapen, rör om och låt fräsa 1-2 minuter till. Se till, att det inte får färg. Häll på sherry och fiskbuljong, låt puttra i ca 8-10 minuter. Rör ut creme-fraiche, resten av senapen och maizenamjöl, rör ner till lökröran, koka upp och låt bubbla ca 1 minut, smaka av med salt och peppar och drar av. Lägg fiskkuberna i en ugnssäker form och fördela grönsaksröran över, sätt in i ugnen på 125° i ca 8-10 minuter. Strö över hackad dill och ev. gröna mandelfyllda oliver. Servera med gott bröd, ris, pasta eller kokt potatis.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.