Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lökfisk med dillfrö och smak av apelsin

Publicerat tisdag 28 januari 2003 kl 15.57
I Meny vecka 05 2003
600-800 gr fiskfilé typ torsk, eller 2 fiskblock 1 röd paprika 1 stor gul lök 5 dl fisk eller hönsbuljong 2 msk torr sherry eller vittvin 1 msk grovkornig senap 0.5-1 msk apelsinmarmelad 1 tsk finstötta dillfrö eller fänkålsfrö nymalen vitpeppar 1 krm torkad dragon 2 msk creme fraiche lite färsk dill Skär fisken i lite grövre kuber. Salta och peppra lite lätt. Skala och dela löken, skär i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Tag fram en gryta och värm lite olja eller smör däri. Fräs paprika och lök i ca 2-3 minuter, tillsätt dillfrö och dragon, apelsinmarmelad samt hälften av senapen, rör om och låt fräsa 1-2 minuter till. Se till, att det inte får färg. Häll på sherry och fiskbuljong, låt puttra i ca 8-10 minuter. Rör ut creme-fraiche, resten av senapen och maizenamjöl, rör ner till lökröran, koka upp och låt bubbla ca 1 minut, smaka av med salt och peppar och drar av. Lägg fiskkuberna i en ugnssäker form och fördela grönsaksröran över, sätt in i ugnen på 125° i ca 8-10 minuter. Strö över hackad dill och ev. gröna mandelfyllda oliver. Servera med gott bröd, ris, pasta eller kokt potatis.

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.