Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Abborre och svamp i baguette

Publicerat tisdag 4 februari 2003 kl 16.04
I Meny vecka 6 2003. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995:
4 port 1-2 baguetter 8 abborrfiléer smör till stekning ca 5 dl plockad, blandad sallad 6-8 champinjoner 2 skalade bifftomater, tärnade 2 grovt hackade gula lökar 2-3 msk hackade färska örter 2 dl crème fraiche 1 dl riven lagrad ost salt och nymald vitpeppar Dela baguetterna i fyra bitar och dela dessa på längden. Stek snittytorna gyllenbruna i smör i en teflonpanna. Låt dem rinna av på papper, lägg nytt smör i pannan och stek abborrfiléerna där. Salta och peppra. Smält ca 2 msk smör i en gryta, lägg i kvastar av champinjoner, tillsätt löken och stek den mjuk. Tillsätt crème fraichen och låt det snabbt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör sist i örter och tomatköttet. Fördela salladen på brödbottnarna, lägg 2 filèer på varje botten och slå på champinjoncrème fraichen. Strössla på riven ost och lägg på locket. Inmundigas direkt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".