Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kallrökt storröding fr Vättern m stabbad dillmjölk

Publicerat tisdag 4 februari 2003 kl 16.08
I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat'':
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.) 10 port 4-500 g kallrökt röding ¼ liter mjölk ¼ liter vispgrädde ca ¼-1 hg vitt ströbröd salt malen vitpeppar 50 g finhackad dill Blanda mjölk, grädde, ströbröd och dill och låt stå i kyl för att ''stabba'' till sig. Smaka av med salt och peppar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".