Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Trôteburgare på Wästgötavis...

Publicerat tisdag 4 februari 2003 kl 16.11
I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat'':
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.)

Trôteburgare på Wästgötavis Skinnatröt, Krullimacker, Kôrvatröt

4 port 2 msk korngryn 400 gram fläskfärs ½ tsk salt ½ finhackade gul lök 1 ägg 2 krm mald kryddpeppar 1 krm mald ingefära 2 krm svartpeppar 1 krm malda nejlikor Blötlägg grynen i en ½ dl vatten över natten. Blanda färsen med salt och låt stå ca 10 minuter. Blanda sedan i återstående ingredienser och låt stå ca ½ timma och blanda igen. Stek tunna hamburgare i panna på spisen. Servera Trôteburgaren i grovt bröd t.ex. kumminkavring med senapssås, finskivad rödlök och skuren isbergssallad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.