Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kumminkavring

Publicerat tisdag 4 februari 2003 kl 16.13
I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat''
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.) (2 limpor) 1 l rågsikt ca 4 dl filmjölk 1 dl sirap 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 tsk krossad kummin Värm sirap och filmjölk till ca 37° och blanda ned alla torra ingredienser och blanda väl. Smörj två avlånga 1½ liters formar och fördela degen utan att kladda på kanterna och grädda i 170° ugn i ca 55 min. Degen skall vara kladdig men låt inte det avskräcka.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.