Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gotländsk grekisk gryta

Publicerat tisdag 11 februari 2003 kl 16.48
I Meny vecka 7 2003.

Februari månads gästkock: Lasse Åberg

Olivolja i pannan, glasa lök, i med tomatburkar och pressa i vitlök. I med provencalkryddor, kalamatioliver, buljongpulver, fetaosttärningar och sambal om man vill. Låt koka ihop, osten läggs i sist. Gör små köttbullar av lammfärs om det finns att tillgå, annars av lammfärs-fläskfärs (fläskfärs för att det inte ska bli så torrt). Krydda färsen med vitlök, örtsalt, rosmarin och provencalkryddor. Frikadellkoka köttbullarna i såsen. Koka en vildrisblandning till grytan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.