Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gotländsk grekisk gryta

Publicerat tisdag 11 februari 2003 kl 16.48
I Meny vecka 7 2003.

Februari månads gästkock: Lasse Åberg

Olivolja i pannan, glasa lök, i med tomatburkar och pressa i vitlök. I med provencalkryddor, kalamatioliver, buljongpulver, fetaosttärningar och sambal om man vill. Låt koka ihop, osten läggs i sist. Gör små köttbullar av lammfärs om det finns att tillgå, annars av lammfärs-fläskfärs (fläskfärs för att det inte ska bli så torrt). Krydda färsen med vitlök, örtsalt, rosmarin och provencalkryddor. Frikadellkoka köttbullarna i såsen. Koka en vildrisblandning till grytan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".