Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Morot- och apelsinchutney

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 17.24
I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
500 g morötter 1 gul lök 1 tsk malen koriander 1-2 tsk salt 1 tsk currypulver 1 tsk färsk riven ingefära 1 bit hel kanel 2 apelsiner 50 g russin 2 dl vitvinsvinäger 350 g syltsocker 50 g grovhackade valnötter Skala morötterna och riv dem på den grövre sidan av rivjärnet. Skala och finhacka löken. Blanda ihop med koriander, salt, currypulver, ingefära, apelsinsaft- och skal, russin och vinäger. Täck över och låt stå svalt över natten. Häll sedan upp röran i en gryta och koka upp den sakta. Lägg ner kanelstången och låt det hela puttra på svag värme i ca 40 minuter, rör gärna om lite då och då. Rör ner syltsocker och valnötter efter 40 minuter och låt koka i ca 2-3 minuter till. Smaka av om syran och sötman stämmer. Häll upp i väl rengjorda glas och förslut genast och ställ svalt. Den här chutneyn passar bra till fågelrätter, fläskkött, vegetariska grytor samt mustiga ostar som ädelost, get- och kittostar samt lagrade ostar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.