Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kall citron- och honungssås till fisk och skaldjur

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 17.25
I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
2 msk finhackad eller strimlad citronskal 1 msk strimlad limeskal 1-2 rivna vitlöksklyftor 1½ tsk flytande honung 1-2 msk citronsaft 1 msk limesaft ½ tsk salt och nymalen vitpeppar ½ tsk stötta fänkålsfrö 1 tsk hackad oregano el. ½ tsk torkad gärna lite citrontimjan 2 msk pinjenötter 1½ dl god olivolja Lägg alla ingredienser förutom olivoljan i en matberedare, kör igång och mata sakta ner olivoljan, kör tills det blivit lite lätt krämigt. Häll upp i glasburk med skruvlock och förvara i kylskåpet. Såsen passar bra till grillad fisk, gärna lax, skaldjur och kyckling samt grönsaker, get- och fetaost.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.