Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kall citron- och honungssås till fisk och skaldjur

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 17.25
I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
2 msk finhackad eller strimlad citronskal 1 msk strimlad limeskal 1-2 rivna vitlöksklyftor 1½ tsk flytande honung 1-2 msk citronsaft 1 msk limesaft ½ tsk salt och nymalen vitpeppar ½ tsk stötta fänkålsfrö 1 tsk hackad oregano el. ½ tsk torkad gärna lite citrontimjan 2 msk pinjenötter 1½ dl god olivolja Lägg alla ingredienser förutom olivoljan i en matberedare, kör igång och mata sakta ner olivoljan, kör tills det blivit lite lätt krämigt. Häll upp i glasburk med skruvlock och förvara i kylskåpet. Såsen passar bra till grillad fisk, gärna lax, skaldjur och kyckling samt grönsaker, get- och fetaost.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.