Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Inlagda salta citroner

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 17.26
I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
5 citroner 150 g havssalt saft från ca 6 citroner olivolja Tvätta citronerna noga i hett vatten. Torka av dem och skär i 8 klyftor. Varva klyftorna med havssaltet i en glaskruka och häll den nypressade citronsaften över. Förslut och låt stå i rumstemperatur i 1 vecka. Skaka glaset lite varje dag, så att saltet löser sig. Fyll upp med god olivolja efter 1 vecka och ställ svalt och mörkt. De här citronerna håller i ca 6 månader. Vill man kan man tillsätta örter som rosmarin, timjan och vitlöksklyftor samt chilipeppar i inläggningen. Spola av citronklyftorna under rinnande vatten innan användningen, så att överflödigt salt kommer bort. De här citronerna passar bra i grytor där citronsmaken ska dominera eller till marockansk citronkyckling. Ge bort ett glas i present, det är underbart att ha till sommarmaten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".