Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inlagda salta citroner

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 17.26
I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
5 citroner 150 g havssalt saft från ca 6 citroner olivolja Tvätta citronerna noga i hett vatten. Torka av dem och skär i 8 klyftor. Varva klyftorna med havssaltet i en glaskruka och häll den nypressade citronsaften över. Förslut och låt stå i rumstemperatur i 1 vecka. Skaka glaset lite varje dag, så att saltet löser sig. Fyll upp med god olivolja efter 1 vecka och ställ svalt och mörkt. De här citronerna håller i ca 6 månader. Vill man kan man tillsätta örter som rosmarin, timjan och vitlöksklyftor samt chilipeppar i inläggningen. Spola av citronklyftorna under rinnande vatten innan användningen, så att överflödigt salt kommer bort. De här citronerna passar bra i grytor där citronsmaken ska dominera eller till marockansk citronkyckling. Ge bort ett glas i present, det är underbart att ha till sommarmaten.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.