Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklingspett med ingefärsglaze

Publicerat torsdag 29 maj 2008 kl 11.19

4 port

Hitta en trevlig plats i naturen, kanske en grillplats. Annars fungerar det utmärkt med en engångsgrill.

4 kycklingfiléer
2 msk fint hackad eller riven ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
3-4 msk honung
2 msk soja
3 msk neutral olja eller olivolja

Förstek kycklingfiléerna p.g.a hygieniska skäl. Skala ingefäran och riv den, hacka vitlök. Lägg allt i en skål och blanda ihop med honung, soja och olja. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Trä på blötlagda spett, paketera och ner i korgen. Grilla dem på exempelvis en engångsgrill vid picknickstället. Pensla lite olja på gallret och grilla kycklingen i någon minut innan du penslar på glaze. Servera med limesåsen (se recept nedan).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".