Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Timjansbakad lax

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 11.25
Meny vecka 10 2003
4-6 port 600-800 g skinn- och benfri laxfilé från ryggbiten Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och placera dem på ett ugnssäkert fat med timjan i botten. Täck med timjan och låt filéerna stå i rumstemperatur i ca 1-2 timmar. Droppa sedan lite olivolja på dem och ugnsbaka dem ca 80-100° i 10-12 minuter. Kolla gärna med en stektermometer, innertemperaturen ska vara ca 47-50°. Tag ut laxen, plocka bort timjan och flytta över laxbitarna till ett uppläggningsfat. Bred över lite av den örtgröna röran. Servera laxen med nykokt och marinerad färskpotatis och kålrabbi, friska fräscha salladsblad samt jordärtskocksaioli. Laxen är god kall eller varm och passar utmärkt till en vårbuffé.

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.