Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marinerad färskpotatis och kålrabbi

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 11.28
Meny vecka 10 2003
500 g färskpotatis 500 g späda kålrabbi 3 salladslökar, fint skurna 3 msk kaprisäpplen Dressing: 3 msk dragonvinäger 1 tsk salt och lite nymalen vitpeppar 1 tsk fransk senap 1 msk av den kryddgröna örtröran (se recept) 6 msk god olivolja Skala kålrabbin, skär den i små klyftor och koka dem i lättsaltat vatten, men låt dem ha lite spänst kvar. Borsta potatisen och koka även den i saltat vatten med lite dill i. Häll av vattnet, låt potatisen svalna lite och halvera den. Blanda potatisen med kålrabbi, salladslök och kaprisäpplen, häll dressingen över och blanda väl. Låt stå och marinera en stund.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".