Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kryddgrön örtröra

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 11.29
Meny vecka 10 2003
2 schalottenlök, finhackad 3-4 vitlöksklyftor, finhackad 1 röd och 1 grön chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad 1½ msk rödvinsvinäger ½ dl vatten ½ msk finhackad rosmarin 1 msk finhackad timjan 1 msk finhackad oregano 1 tsk finhackad salvia ½ msk färsk koriander, finhackad (kan uteslutas) 3 msk finhackad persilja 1 tsk fint rivet limeskal, el. citronskal 1 tsk salt, lite finstött svartpeppar 0,8 dl god fruktig olivolja en nypa socker Blanda ihop alla ingredienser förutom oljan. Lägg allting i en matberedare, eller använd en mixerstav. Kör igång på lägre hastighet och mata ner olivoljan. Kör tills det blivit en grön sörja, men se till att det inte blir så fint som puré, röran ska vara lite grövre.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.