Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jordärtskocksaioli

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 11.30
Meny vecka 10 2003
5 jordärtskockor 2 mindre potatisar 2 äggulor 2-3 vitlöksklyftor 1 tsk stark svensk senap ½ msk citronsaft 1½– 2 dl olja solros– och olivolja salt, peppar och en nypa socker Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär dem i bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de är alldeles mjuka. Häll av vattnet och lägg skockorna och potatisen tillsammans med senap, citronsaft och den pressade vitlöken samt äggulorna i matberedare. Kör igång och mata ner oljan i en tunn stråle, tills det börjar likna en majonnäs, smaka av med salt, peppar och en nypa socker. En droppe vit tryffelolja brukar vara jättegott i den här aiolin!!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.