Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grön sparris med örtig bröd- och pumpakrisp

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 12.17
Meny vecka 10 2003
1 kg grön sparris 3 skivor lantbröd 1 msk smör salt, peppar, 1 dl pumpafröv 1 msk hackad timjan och rosmarin det strimlade skalet från 1 citron Skär av en bit av sparrisens nedre del. Koka den sedan i lättsaltat vatten med en nypa socker i (sparrisen ska vara lätt al`dente), placera den på ett vackert fat. Kantskär brödet och skär det i små tärningar. Smält smöret och bryn brödtärningarna däri. Salta, peppra och strö citronskal samt de hackade örterna över. Rosta pumpafrön i en torr panna tills de får lite färg och blanda ner till brödet. Strö det här bröd- och pumpakrispet som en rad över sparrisen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.